Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M92i10l38a66n 40B11í50l40e30k

24. 8. 2016 12:20

Nevím, jestli jsem dobře pochopil, jak jste mluvil u dopingu o izolovaném "nazobávání" - právě proto snad existují antidopingové "lítačky"; sportovec musí uvést, kde se přesně bude po celý rok nacházet, aby byl k zastižení k antidopingové kontrole.

A nebyl bych tak přísný k olympijské "turistice" - i takový Usain Bolt vypadl v Aténách už v rozběhu...

0 0
možnosti
Foto

Úctyhodná délka při zachování linky, obsahu i téměř bezvadné esence informací. Díky, dobré počteníčko.

Dovolím si ještě jeden komentář k té kauze Sáblíková. A vlastně to má daleko širší přesah, který jsem dnes diskutoval s kamarádem, který shání peníze pro tým snowboard krosařů, kteří právě vstupují do závěrečné fáze olympijské přípravy na ZOH.

Martina doplatila podle mého mimo jiné na velmi silně rozšířený individualismus. A nikoliv jen svůj, ale i celého odvětví cyklistiky na příslušném svazu, kde ani neexistuje reprezantační trenér pro silnici žen. Možná i proto, ale určitě nejenom, podával přihlášku Martiny k MOV údajně sám trenér Martiny Petr Novák a nikoliv svaz cyklistiky, ač k tomu nebyl ani kompetentní ani zmocněn svazem aniž by měl Martininu nominaci potvrzenou svazem! Tedy všechny další teatrální aktivity včetně "individuální cesty" nerozlučného dua Sáblíková-Novák do Ria (jak příznačné) na čekanou už byly jaksi naivně nadbytečné. Existenci značně neutěšených poměrů na svazu cyklistiky, lidově pěkný bordel, to samozřejmě nijak neumenšuje ani neomlouvá!

A bohužel, podobný individualismus panuje zřejmě i v ostatních sportech a nezmění na tom nic ani onen pro národ sympaticky deklarovaný "týmový duch" naší výpravy po dobu pobytu v Riu. Tady se musí hodně změnit a svazy v úzké spolupráci s ČOV (nebo obráceně, schody se nemyjí odspodu) musí změnit celkově systém práce, přípravy nejen v olympijských cyklech, ale též způsob a klíč financování jednotlivých sportů. Zmiňovaný kamarád mi vylíčil, jakou "reprezentační smlouvu" jako rodič nezletilého sportovce obdržel... Místo pýchy a hrdosti při jejím podpisu ji vrátil nepodepsanou. A nepodepsatelnou! Podmínky, které nejsou ani tak o podpoře nadějného mladého talentovaného sportovce (o podpoře zejména finanční řeč spíše směšná, rodiči snaž se a plať svazu desátky i přes to, že jsi si sponzory sehnal sám) jako spíš o striktních povinnostech, zákazech a drakonických sankcích v řádu set tisíc!!! Ani se věřit nechce!!!

2 0
možnosti
Foto

Zdravím:-)

Díky za přečtení i komentář. Mimochodem, klidně ho zpracujte do samostatného článku.

0 0
možnosti

Málem jsem u té supliky usnul....:-/ Nepracuje autor náhodou v ČT?

0 0
možnosti

J62a73r60a 85R86a44n71k

22. 8. 2016 19:08

Skvele, jako bych tam bylaR^

0 1
možnosti

Také se s Vašim článkem ztotožňuji. Snad bych ještě dodal, že olympijské hry mi připadají zbytečně megalomanské. Bez mnohých specifických sportů by se docela dobře obešly.

K účasti našich sportovců bych dodal, že samozřejmě ne vždy se všechno podaří, ale výkony některých sportovců jsou zarážející. Třeba v případě Ptáčníkové, kdy jsme si opět poslechli, že neměla svůj den, nešly jí nohy, že to nechápe atd. Podobně by se dalo psát o našich koulařích (ti hodí 21 metrů na nějakém přeboru Horních kotěhůlek, pak přijedou na MS nebo olympiádu a tam háží 19), skokance Hrubé, která zatím proslula hlavně svou velkohubostí než nějakým hodnotným výsledkem, půlkaři Holušovi, který, zdá se, nezvládá důležité závody takticky apod. Také bych se přimlouval za přísnější kritéria pro nominaci našich sportovců na vrcholné akce. Jedním z nich by měla být také schopnost připravit se na vrcholné akce a odevzdat tam svůj nejlepší výkon.

1 0
možnosti
Foto

Já se víceméně ztotožňuji se jmény, která jste připomněl. Nechtěl jsem ale už tak dlouhý článek natahovat ještě víc. Díky za přečtení a zdravím:-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji - i za to, že jste vydržel až do konce:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 308
  • Celková karma 14,14
  • Průměrná čtenost 1322x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.