Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma.

Stačí se podívat jak to vypadá v Norsku, kde multikulturně obohacující skupina dosáhla desti procent obyvatelstva.

Znasilňování a vraždy v této kdysi mirumilovné zemi jsou na denním pořádku.

1 0
možnosti

V Bruseli  to dopracovali tak daleko, že od lonska nesmí mít o váncích na náměstí vánoční stromek. Vždy si vzpomenu na pohádku o Smolíčkovi-Jen dva prstíčky...!

2 0
možnosti

Myslím, že je to bouře ve sklence vody. Jen fakt nepochopim jak lze zrovna šátek ve škole zakázat, když v ČR žáci a studenti nenosí školní uniformy, t.j. ve škole není předepsaný vzhled. A musím říct, že v čem někteří žáci do školy chodí .... Děvčata vypadají jak prostitutky ( ne a hezké to opravdu není) a kluci jako by zdrhli z Mírova. A to se toleruje. Vlasy v barvě ze které mi slzí oči. To se taky toleruje. Když školní řád neřeší, že žáci a studenti jisté školy mají povinnost vypadat určitým způsobem , tak jak chcete nutit dvě děvčata, která zcela jistě jako prostitutky oděné nechodí, aby odložily šátek? Servírovaná oddůvodnění, nezlobte se, mi přijdou trochu vařená z vody.Právně nemáte na čem stát. Budu se moc divit, pokud ta diskriminace neprojde. Paní ředitelka měla být trochu méně hysterická.

Já nevím, z jakých poměrů ty děvčata pochází, ale pokud chce škola přijímat cizí studenty, bude muset mít k nim trochu citlivější přístup. Co nám přijde směšné, může být pro jiné velice důležité a citlivé.

1 3
možnosti

Tak znám i státy, kde se lidé hystericky / dle Vás / nechovali a odezva z druhé strany byla asi taková - http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/zpravy-z-absurdistanu/jak-plachnout-poldum-v-prestrojeni-za-muslimku_287922.html

Co k tomu dodat?

2 0
možnosti

JIž jsem psal. že existuje více organizací na podporu muslimů. Například v Římě je Centrum pro islamizaci Evropy (nebo nějak podobně se jmenuje). Může pomoci právnicky či finančně při povolování stavby mešity i při výstavbě, při vydávání časopisů, když je někde třeba dát bakšiš atd. Ovšem jestli ona děvčata vyžívala pomoc některé podpůrné organizace či nadace (štědře dotované petrodolary), to je těžké dokázat. V každém případě za nimi stojí řada našich ochránců slabých a ubližovaných.

4 0
možnosti

M65i53l90a84n 21R82a12d20e72k

12. 11. 2013 16:54

nase deti chodili v Americe do dost drahe skoly, museli nosit uniformy,  a kdybychom se nejak ohradili, poslali by nas na skolu kde se uniforma nemusi.  Mohli bychom zalovat, ale ani ten nejlepsi adovkat by si nic nevyzaloval. Takze pokud bychom to byvali  udelali, tak jedine  z provokace. Totez tyto holky, uz jsem o tom take napsal na mem blogu, a tyto provokace se budou opakovat. Nechtene pristehovalce ktere ted Evropa po skandalu v Lampeduse bude muset zachranit a prijmout, budou spravedlive rozdeleni do clenskych zemi. Tak Cesi budou muset dostat medialni masaze aby byli pripraveni se k nim SPRAVNE chovat.

7 0
možnosti

Rozhovor na http://www.vysokeskoly.cz/clanek/zdravotni-sestrou-v-saudske-arabii

Zdravotní sestrou v Saudské Arábii.

Kultura v Saudské Arábii je silně ovlivněna islámem. Omezují těv něčem striktní náboženská pravidla? V čem jsou zásadní rozdílyoproti Evropě?

Islám musím respektovat celý den, jen co vystrčím paty z areáluubytovny. Modlitba je pětkrát denně, vše se zavře, úřady, banky, obchody.V pátek v poledne je modlitba z nějakého důvodu důležitější. Našeoddělení se celé na hodinu vyprázdní, odejdou všichni lékaři a všechnymužské arabské sestry. Trochu nepříjemné je mít v práci za parťákamuslimského kolegu. Ozve se volání k modlitbě, on odejde a já se mu musímstarat o pacienta, během denní směny třikrát. Také je tu absolutnízákaz alkoholu a drog. Ženy nesmí na ulici kouřit. Nesmíme se bavits cizími muži, to se toleruje pouze v areálu nemocnice. Nesmíme mít nikdeviditelné náboženské symboly, kromě islámu. Vše je tu jinak. Rok máme1433, řídí se tu podle lunárního kalendáře. Víkend je ve čtvrtek apátek, na to si nikdy nezvyknu (smích). Islám je všudypřítomný. Celý dense řídí jen podle něj.

5 0
možnosti
Foto

Díky za odkaz, přečetl jsem.

0 0
možnosti

Především je třeba si uvědomit, že nešlo o náboženskou diskriminaci.

Šátek na ženské hlavě není projevem náboženské víry ani formou praktikování bohoslužby.

Je to projev diskriminace žen, které nesmí ukazovat vlasy, aby muži při pohledu na ně se nedopouštěli hříchu smilnými myšlenkami.

7 1
možnosti
Foto

Čtenáři čekali na váš výklad, co znamená nosit hidžáb. Někteří. Dočkali se prostoduché lži.

1 4
možnosti
  • Počet článků 308
  • Celková karma 14,14
  • Průměrná čtenost 1322x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.