Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P36e89t95r 32N62o78w84a54k

7. 1. 2013 22:13

Otázkou ale zůstává, jestli celá ta hysterie okolo vyhlášení amnestie není spíš namířena proti Václavu Klausovi jako takovému (kdo chce psa bít...). Vzpomenu-li na amnestii z r. 1990, bylo kolem ní méně povyku a přitom byla daleko obsáhlejší a diskutabilnější. Ovšem tehdy společnost díky Václavu Havlovi vnímala tyto amnestované spíše jako oběti režimu.

2 2
možnosti
Foto

Zdravím Tě:-)

"Havlova amnestie z ledna 1990 už není zrovna žhavé téma. Zato kopnout si do současného prezidenta je skoro módním trendem."

Myslím, že naše tvrzení nejsou v rozporu.

1 2
možnosti

Děkuji, už mi ta hysterie, petice, odsuzování a volání po nápravě leźe na nervy. Jako by se všichni zbláznili.

5 3
možnosti

Vy srovnáváte počty. My srovnáváme důsledky.  Důsledky navazující např. na neznámé špinavé peníze, na nerespektování rozhodnutí soudu, na mydlení schodů premiérům z vlastní strany, když už je nepotřebuje.  Prostě pořád stejná morální "úroveň".

3 2
možnosti
Foto

Tomsi si nevšímejte, manželka mu nadala (na pivo) a tak žízní a prudí. Já článek karmuji a mám přípomínku k Vaší drobné nepřesnosti. Vy píšete !Právo zastavovat trestní stíhání nebo udílet milost je bezpochyby pozůstatkem z dob minulých, ". To je z velké části pravda, ale zastavení terstního stíhání je také milost, to nestojí vedle jako nějaký samostatný útvar.

V praxi se to nedávno projevilo při omilostnění (zastavení trestního stíhání) Klausových bodyguardů.

3 6
možnosti
Foto

Ano, asi máte pravdu - milost je obecně chápána spíš jako prominutí trestu, proto ta drobná nepřesnost. Děkuji za upozornění, máte za něj ode mě plusko.

1 0
možnosti

Ano, Václav Klaus použil svého práva vyhlásit amnestii vůbec poprvé během svého téměř desetiletého prezidentování.Ale po celou tuhle dobu institut amnestie zatracoval, haněl a odmítal.(určitě i kvůli Havlovi) Proč teď náhle takový kotrmelec? To je ta jeho konzistentnost názorů?

6 5
možnosti
  • Počet článků 309
  • Celková karma 13,97
  • Průměrná čtenost 1318x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.