Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xychteen

21. 10. 2012 14:35
Já bych to zas až tak nehrotil...

...film mohl podle mého soudu klidně běžet i bez titulků - jako přívěsek předchozího dokumentu. Poučený divák (a někdejší beatlemaniak násobně) ví wocogouz a nepoučenému jsou i geniální titulky k celkem ničemu, když nezná souvislosti (což platí prakticky o všech skladbách z filmu... mmch "Flying" je opravdu jen scénická hudba, jako samostatné číslo alba může vyvolat maximálně tak údiv až děs).

:

K samotnému filmu (jestli teda můžu :-)) - byla to kytičková a LSD-snová doba všeobjímající lásky (o Mansonově partě tenkrát myslím ještě nikdo nevěděl), Beatles v ní pěkně jeli a Paul si s tím naběhl poprvé pěkně na vidle (podruhé s tím oratoriem, to byl taky parádní úlet). takže bych to bral jako takový dobový snapshot a nešťoural v tom. Někdo má zas pupínky z "The Rutles", co naděláte :-)

:

A čistě na okraj - v rozhořčení se člověk často sekne, ale prakticky v jedné větě nadávat na chabý překlad, nabízet své služby a napsat "magYcal", to vyzní přece jen trochu úsměvně ;-)

1 0
možnosti
JB

Jarba

21. 10. 2012 17:53
Re: Já bych to zas až tak nehrotil...

Trochu jste mě vyděsil. To že jsem napsal?? No jo, napsal. Díky za upozornění, opravil jsem to.

Máte samosebou v lecčems pravdu, teď myslím především první a druhý odstavec, ale na druhou stranu to neopravňuje ČT předložit divákovi takto polovičatou práci.

0 0
možnosti
FB

nejchytrejsi

21. 10. 2012 8:38
jj

nojo, co je dneska dokonaly :) treba u toho "I Am The Walrus" chybejici preklad celkem chapu, to je zmet nesmyslu...jinak film to byl udesnej, sem alregickej na trpasliky

0 0
možnosti
JB

Jarba

21. 10. 2012 9:46
Překlad "I Am The Walrus"

Já chybějící překlad nechápu - sice s Vámi souhlasím, co se týče obsahu textu, to ale neznamená, že přeložit nejde. Tedy pravděpodobně až na jedno slovo... Co třeba toto: http://www.brouci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=400:magical-mystery-tour&catid=33:cd-a-lp-desky&Itemid=59#iamthewa

0 0
možnosti
XX

xaeris

21. 10. 2012 6:47
Kavky na ODSTŘEL

Veřejnoprávní TV, blahoskonně mlaskající v nesmysně luxusním a obrovském interhotelu Kavčí Hory si svým amatérským uvedením filmu sama říká o LIKVIDACI.Rv

3 0
možnosti
  • Počet článků 308
  • Celková karma 14,14
  • Průměrná čtenost 1322x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.