Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pěnice

13. 2. 2012 18:53
Opravdu by mě zajímalo,

kde ty ženy rodí, kde jim tak ubližují, hrubý personál a podobně. V posledních dvou letech jsem byla v nemocnici jako doma, nejprve třikrát týdně po čtyřech hodinách, pak operace s téměř  měsíčním pobytem na Jip. Teď píšu o Vítkovické nemocnici a posléze o fakultní v Porubě. Tak skvělý přístup od pomocného personálu, přes lékaře, sestry až k primáři  jsem ani nečekala.Od té doby uběhlo přes půl roku a dodnes , když přijdu na kontrolu se zdravíme jako známí a vždy si chvilku popovídáme.Byla jsem normální pacient, žádná VIP. Procházela jsem mnoha odděleními a vždy primář i lékaři podali ruku a představili se. Bavila jsem se na to téma se známými a shodli jsme se,že se po revoluci situace ve zdravotnictví hodně zlepšila.

0 0
možnosti

astrudina

13. 2. 2012 21:55
Re: Opravdu by mě zajímalo,

to je prostě nacvičená mantra- zlí doktoři, nevšímavý personál, chtějí vám dítě vzít, dělat s ním něco "tajně", taky když dnes rodička nedostane do tří minut dítě na tělo nebo k prsu, tak už má ohrožený celý budoucí vztah a taky laktaci:-(

a nedejbože, kdyby dítě chtěli očkovat, no tak to je už na dopis do Štrasburku, nejmíň - a přímo z porodnice!

Nejvíc mě pobavil Patrik z Hnutí Duha, když v rádiu "žvanil" všechno toto nacvičené - práva žen prožít si porod jako emocionální happening, to už je opravdu na tom rodičovství tak zle?;-D

3 0
možnosti

venenum

13. 2. 2012 18:13
Bingo !

Svoboda domorodiček končí přesně tam, kde začíná svoboda zdravotníků vykonávajících svou profesi lege artis. Pokud toto slovutná paní soudkyně nechápe, je něco špatně.

Karma R^

4 0
možnosti

pěnice

13. 2. 2012 18:41
Re: Bingo !

Že by zase Plzeň ??

2 0
možnosti

Jarba

13. 2. 2012 15:00
Není třeba ...

... to šovinisticky hrotit ženy x muži. Znám spoustu žen-matek, které jsou proti domácím porodům taky. A neznám lékaře(-řku), který(-á) na ně má v této době a podobě názor kladný. To nic není na tom, že stížnosti na špatné zkušenosti jsou mnohdy oprávněné.

Převedeno jinam: protože máte špatnou zkušenost z interní JIPky v nemocnici ve městě XY, budete chtít příští infarkt léčit doma? Podle mého názoru, který nikomu nevnucuji, je to blbost.

1 0
možnosti

medvěd brtník

13. 2. 2012 13:51
Líbí se mi, kolik odborníků se vyrojí,

když jde o porod. Přitom příčina sporu je jen v neochotě lékařů a někdy i dalšího personálu, chovat se k rodičce slušně. Sama jsem to zažila, v prvním případě mě lékař nechal dítě přenosit, takže se málem udusilo a první rok byl opravdu drsný, kdy mě lékaři svorně přesvědčovali, že dítě nebude chodit, s tím, že dcera běhala v roce jako čamrda, v druhém případě jsem dala úplatek, aby lékař porod vyvolal včas. Bylo to také těžké, jednání nic moc, ale syn byl zdravý. Co si člověk v tomto oboru nezařídí sám, to nemá. V případě, že bych rodila potřetí, chtěla jsem předstírat, že jsem to nestihla a nechat to dojít tak daleko, aby mě museli odrodit doma. No, nebylo to potřeba. Ale chápu, že může žena mít takový strach před nemocnicí, že raději riskuje doma, než by se nechala ponižovat v porodnici. 

Obecně by naše zdravotnictví vylétlo na skvělou úroveň, kdy by se lékaři chovali skutečně lidsky. Doufám, že jednou se budou vracet ze zahraničí lékaři, kteří se to tam museli honem rychle naučit.

1 0
možnosti

astrudina

13. 2. 2012 22:29
Re: Líbí se mi, kolik odborníků se vyrojí,

nechat se ponižovat v porodnici? A čím, porodem? A když jdete třebas na operaci, tak to je taky v nemocnici ponižující (když třebas před operací dostanete klystýr nebo vám vysají obsah žaludku nebo vás oholí) nebo tomu nějak špatně rozumím?

1 0
možnosti

javaho

13. 2. 2012 13:13
Pánové díky

Jsme rádi, že nám, ženám vždycky tak dobře poradíte. Kdo jiný má takové zkušenosti s porodem dětí, zažili jste to na vlastní kůži a víte jak se při tom cítíme. Ještě jednou dík.;-D

3 0
možnosti

stagger

13. 2. 2012 13:29
Re: Pánové díky

není zač ;-D

0 0
možnosti

petrph

13. 2. 2012 12:53
přesně tak

Nebo-li i dnes se mohou ženy rozhodnout rodit doma.To nikdo nezakazuje.Ten rozsudek byl průlomový (spíš  zmatečný)v tom že nařídil,aby porodnice sama poskytla na vyzvání těm ženám na doma porodní asistentku.  . (Mimochodem,z výpovědi té ženy která byla i na idnes publikována,zaznělo že původně požadovala aby asistoval její doktor,a když tento to odmítl tak to dala k soudu)

Každopádně soud se dopustil  hrubého porušení právního stavu,protože nakázal nemožné.Jednako proto, že porodnice takto kvalifikované pracovnice nemají,druhako na takové požadavky nemá ani personální ani finanční prostředky.

Mimochodem,to ukazuje na totální neschopnost ministerstva zdravotnictví s panem Hegerem tuplem.Pokud už  takový rozsudek  Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku padnul,asi byla povinnost ministerstva zdravotnictví jej zapracovat do našeho právního a také zdravotního řádu.Nebo už nejsme ti hodní hoši co plní z direktiv EU každé písmenko,od zakřivení okurek až po velikost klecí pro slepice?

1 0
možnosti

astrudina

13. 2. 2012 13:00
Re: přesně tak

jo, a až budou podle direktiv EU u nás povinné porody doma, tak nás experti z Bruselu začnou poučovat, že jsme sto let za opicemi, že v civilizovaných zemích je porod doma jen alternativa atd. A začneme rozbitý fungující systém budovat znovu, pro ně jako nějací ubožáci z Východu, co potřebují poradit ... to jim vyhovuje, že?

Věci, které tu máme na vyšší úrovni, zlikvidovat - školství, zdravotnictví ..a co přijde na řadu pak?;-€

0 0
možnosti

stagger

13. 2. 2012 12:52
MÁ PRAVDU ...

roďte si třeba do zahradního bazénu, ale neotravujte s nějakou asistencí ze zdravotního pojištění ... své extravagance si zodpovídejte individuálně a hlavně si je hraďte za své, popř. si uzavřete extra pojistku (jistě nějaká existuje) ...

2 0
možnosti

astrudina

13. 2. 2012 12:50
znám jednu ženu, která hlásala mantru Hnutí Duha

(a bezdětného pana P.;-D), že těhotenství není nemoc, doktoři jí nutili chodit do poradny!, taková hloupost, vždyť je to přirozený stav, ne?

Najednou v šestém měsíci dítě odumíralo a matka skoro zemřela také (preéklampsie, tlak 170/100, tak okamžitě císaře, dítě do inkubátoru (to si doktoři dovolili, a k ní!, když měla naplánováno rodit doma!)), dítě vypiplali od 24. týdne, celkem není poškozené, nějaké problémy ale má, takže vedle skoro dvou milionů zatěžuje zdravotní pokladnu soustavnou léčbou.Na to má přece právo!

Nakonec na ní chtěli, aby si šla na týden k dítěti lehnout do porodnice, aby si na sebe zvykli a aby se naučila s mírně postiženým dítětem zacházet (odsávat, dávat kyslík atd.) - no to si dovolili moc! Ona zrovna měla práci a neměla čas!

Tak to jsou dnešní alternativní - podle mne jen sobecké matky.

4 0
možnosti

Jarba

13. 2. 2012 12:56
Re: znám jednu ženu, která hlásala mantru Hnutí Duha

Je nutno přiznat možnost, že k uvedeným komplikacím by mohlo dojít i tak. Jiná ale stránka je, že i při pouhém signálu, že něco není v pořádku, by měla být hospitalizovaná, a tím se mohlo lecčemu předejít. Jeden by ale čekal, že když už k podobnému došlo, matka se poučí - pokud je to opravdu tak, že "neměla čas", tak ta matka není hodna toho  jména.

0 0
možnosti

misaviki

13. 2. 2012 12:41
Zase další chlap.

Úroveň novorozenecké úrovni je jistě parádní, tou se chlubit můžete. Tím to ale hasne. Možná, milý pane, kdyby jste si sám prodělal porod a následnou hospitalizaci s hrubým personálem, který by vás ponižoval a choval se k vám jak k obtížnému hmyzu, mluvil by jste jinak. A vůbec, přestaňte pánové hovořit o něčem, o čem víte prd. Čekám články od můžů o menzesu apod.

2 0
možnosti

Jarba

13. 2. 2012 12:44
Re: Zase další chlap.

Vaši nepěknou zkušenost Vám nezávidím, ani nehodlám tvrdit, že jste se něčím takovým nemohla setkat. Mohla. A neberu Vám vaše právo rozhodnout se příště jinak. To jen opakuji, co už jsem napsal. Ale má to také své důsledky. Zvažte pro a proti, toť vše.

2 0
možnosti

nocenka

13. 2. 2012 12:39
Malá technická

pokud jde o tu horečku omladnic - ta byla rozšířena právě mnohem více v nemocnicích. Takže zkuste příště sám zapátrat po faktech, než přijdete s hotovým názorem.

2 0
možnosti

Jarba

13. 2. 2012 12:42
Re: Malá technická

Máte pravdu a je mi to známo - trochu jsem to zjednodušil, ale je to zároveň důkazem, že už tehdy se rodilo v nemocnicích.

1 0
možnosti
  • Počet článků 308
  • Celková karma 14,26
  • Průměrná čtenost 1322x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.